Μέθοδος μάθησης: Δια ζώσης
Τόπος διεξαγωγής: Πολυτεχνείο Κρήτης
Θεματική Ενότητα: Εικαστικές Τέχνες
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά
Διδακτικές Ενότητες: 3
Διάρκεια: 65 ώρες
Έναρξη: Ιανουάριος 2025
Ολοκλήρωση: Απρίλιος 2025
Μονάδες ECTS: 2,6
Τέλος παρακολούθησης προγράμματος: 280 €
Φόρμα εγγραφής: εδώ
Στο Τμήμα Α' Αρχαρίων, σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος, στο θεωρητικό μέρος, είναι η παροχή επιμόρφωσης σε θέματα που αφορούν στην εξέλιξη της Ιστορίας της τέχνης, με βασικούς σταθμούς την προϊστορική τέχνη, την τέχνη των αρχαίων πολιτισμών της εποχής του χαλκού (της Αιγύπτου, των λαών της Μεσοποταμίας, των πολιτισμών του Αιγαίου: Κυκλαδικός, Μινωικός, Μυκηναϊκός), την τέχνη της Αρχαίας Ελλάδας (Γεωμετρική, Αρχαϊκή, Κλασική, Ελληνιστική περίοδος) και την τέχνη της Αρχαίας Ρώμης.
Στο εργαστηριακό μέρος, το πρόγραμμα επιδιώκει την εξοικείωση των σπουδαστών με υλικά, εργαλεία και τεχνικές ζωγραφικής. Αποσκοπεί στην παραγωγή πρωτότυπου ζωγραφικού έργου (με έμπνευση από την τέχνη των υπό εξέταση πολιτισμών), μέσω της πρακτικής εξάσκησης των συμμετεχόντων στο αντικείμενο.
Το πρόγραμμα Αρχαρίων αποτελεί το 1ο μέρος (section) μιας σειράς τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών προγραμμάτων αφιερωμένων στην ιστορία της τέχνης και στις τεχνικές της ζωγραφικής. Συνολικά, τα τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα εξετάζουν ένα ευρύ φάσμα της ιστορίας της τέχνης από την Αρχαιότητα έως τη σύγχρονη εποχή. Οι σπουδαστές που ολοκληρώνουν τον πρώτο κύκλο σπουδών θα μπορούν, αν θέλουν, να προχωρήσουν στους επόμενους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ανταποκρίνεται στο ενδιαφέρον όσων επιθυμούν να ασχοληθούν με την τέχνη της ζωγραφικής σε συνδυασμό με βασικές γνώσεις στην ιστορία της τέχνης. Ποιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα απευθύνεται σε:
Δομή Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρεις (3) Θεματικές Ενότητες.
Κάθε Θεματική Ενότητα περιλαμβάνει συνολικά είκοσι (20) διδακτικές ώρες : 4 ώρες Ιστορία της τέχνης & 16 ώρες Εργαστήριο
Ωρολόγιο πρόγραμμα : πέντε (5) ώρες/εβδομάδα
1η Θεματική ενότητα
2η Θεματική ενότητα
3η Θεματική ενότητα
Για την παρακολούθηση του προγράμματος, οι εκπαιδευόμενοι θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις και να διαθέτουν τον παρακάτω εξοπλισμό:
Σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι ανωτέρω προϋποθέσεις, θα πρέπει να αναφερθεί στην αίτηση εγγραφής.
Επιστημονικός Υπεύθυνος και διδάσκουσα της Ιστορίας της τέχνης : Δρ. Αλεξάνδρα Κουρουτάκη, Ιστορικός της τέχνης, (PhD, Université Bordeaux Montaigne). Μέλος Ε.ΔΙ.Π. της Σχολής ΗΜΜΥ, του Πολυτεχνείου Κρήτης. Γνωστικό αντικείμενο: “Ιστορία της Τέχνης με έμφαση στη Νεοελληνική ζωγραφική” (ΦΕΚ Τεύχος B’ 2286/15.06.2020).
Διδάσκων στο Εργαστήριο ζωγραφικής τέχνης : Κωνσταντίνος Κουνάλης, Εικαστικός, απόφοιτος ΑΣΚΤ Αθηνών
Μέθοδος εκπαίδευσης
Ημερολόγιο - Αναλυτικό πρόγραμμα: Θα ανακοινωθεί προσεχώς
Αξιολόγηση Προγράμματος
Το τέλος παρακολούθησης του προγράμματος είναι 280 €.
Η πληρωμή των τελών φοίτησης γίνεται:
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος απονέμεται στους συμμετέχοντες Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης το οποίο εκδίδεται από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εφόσον πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:
Στους συμμετέχοντες που παρακολούθησαν, αλλά δεν ολοκλήρωσαν το σύνολο του προγράμματος, χορηγείται απλή Βεβαίωση Παρακολούθησης εφόσον έχουν παρακολουθήσει το 80 % των δραστηριοτήτων του προγράμματος.
Δηλώσεις συμμετοχής - Ενέργειες συμμετοχής: